"Krémes meglepetés" túrós egybesült
sponsored links
Az egyik kedvencem volt a valódi sütõs sütemények közül (mert a pohárkrém volt még a nagy befutó emellett, de arról is hamarosan jön a recept). A legjobb a végeredményben nem csak a finom, hanem még másnap is puha. A mennyiségeket ajánlott mindenkinek szigorúan betartani, mert különben nem lesz ilyen a végeredmény. Egyébként roppant egyszerûen összeállítható és megsüthetõ.
Elõ- és elkészítési idõ: 40 perc
Hozzávalók 1 db formához:
- 12,5 dkg liszt
- 12,5 dkg túró
- 10 dkg kristálycukor
- 2 tojás
- 1,25 dl tejföl
- 1/2 vaníliarúd kikapart magjai
- 30 g Vénusz Sütõmargarin
- 1,5 tk. sütõpor
- málna, porcukor
- Melegítsük elõ a sütõt 185 fokra.
- Konyhai robotgépben verjük fehéredésig a tojást a cukorral. Adjuk hozzá a vaníliarúd kikapart magjait, a tejfölt, a villával finomra tört túrót, és folyamatos keverés mellett a 60 g puha sütõmargarint.
- Keverjük bele a lisztet és a sütõport is, hogy sûrû krémet kapjunk.
- Enyhén beolajozott tepsibe szitáljunk kevés lisztet. A felesleget ütögessük le belõle, majd terítsük be egyenletes rétegben a túrós masszával.
- Tegyük az elõmelegített sütõbe, és süssük készre 20-25 perc alatt.
- Díszíthetjük porcukorral, málnával vagy málnaszósszal a kész süteményt, de egy egyszerû lekvárral kínálva is mennyei a végeredmény.
TIPP
Pöttyintsünk sárgabarack lekvár darabkákat a sütés elõtt a tésztára, még háziasabb lesz tõle.Ha ajándékba készítjük, akár szív alakú szeleteket is szaggathatunk belõle, a maradékot pedig megehetjük mi.
Ételallergia tipp
Készítsük laktózmentes túróból és tejföllel, így laktózérzékenyek is fogyaszthatják.Eredeti recept: http://www.venusz.hu